onsdag den 31. marts 2010

Dansk kultur

Haddifax fejrer påsken med en intim og sanselig gennemgang, af de smukkeste og mest indtrængende øjeblikke fra den danske fodboldfan-scene. Der er mange perler og guldkorn, men jeg har her samlet de fem mest rørende øjeblikke.

Den første er fra Randers, og er efterhånden en ægte klassiker. Der er tale om en sang, der kan få selv de mest inkarnerede sofafans til at live op. Stemning i høj klasse.



Den næste lille video er kommer hele vejen fra Esbjerg. De trofaste og fandenivoldske fans er simpelthen ikke til at styre! De er nogle fandens karle, og de synger ligemeget hvor de er - selv på Mcdonalds! Og de er bare fucking ligeglade! Respekt!



Nummer tre giver et sjældent indblik i en, for mange danskeres, skjult kultur. Vi er her med på en kigger i AC Horsens-bussen på vej til kamp. En fin ældre gentleman, fremfører den klassiske vise "Vi tager dem fra oven af".



Det fjerde klip står Horsens også for. Åbne marker, harmonikaspil og feststemte Horsens-fans. Need I say more?



Det hele skal ikke ende i et sandt jyde-trip, for jyder er bestemt ikke de eneste der kan fyre op under en fodboldkamp. I det stolte København, kan de sendelig også skabe både stemning og fest. Hvem husker ikke denne sang fra folkeren?



Det er dog ikke kun i Danmark, at fodboldfans kan være glade og lykkelige. I mellemøsten er de også rigtigt godt med. God påske!

2 kommentarer:

  1. Haha...

    Tyndt, at du ikke kunne finde noget bedre med FCK. Disse fortjener altså at ligge på din liste:

    http://www.youtube.com/watch?v=GwtxIZzgyqc&playnext_from=TL&videos=EfGj7FzDemA&feature=grec

    http://www.youtube.com/watch?v=zpQEEzR24M4&NR=1

    /R

    SvarSlet
  2. Ja, det er skam sjove klip du kommer med - afgjort kandidater til listen ;-)

    Men du synes altså ikke, at et klip med hele jeres "stemningstribune" der synger børnesange, er noget særligt?

    SvarSlet